Focul izbucnit la Ferma Dacilor a fost subiectul unei investigații extinse, cu Primarul comunei Gura Vadului, fostul primar și o angajată fiind chemați pentru audieri.

Focul izbucnit la Ferma Dacilor a fost subiectul unei investigații extinse, cu Primarul comunei Gura Vadului, fostul primar și o angajată fiind chemați pentru audieri.

Incendiul de la Ferma Dacilor: Un bărbat a murit în timp ce încerca să îşi  salveze copiii

Primarul din Gura Vadului, Marius Sora, fostul lider al comunității Constantin Lungu și o angajată responsabilă cu problemele de urbanism la primărie au fost reținuți miercuri în baza unui mandat și au fost conduși pentru audieri în cadrul anchetei desfășurate de procurori pentru a investiga cauzele și circumstanțele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, au dezvăluit surse judiciare pentru News.ro.

Cei trei sunt interogați miercuri în cadrul dosarului care vizează, printre altele, acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Procurorii au extins ancheta pentru aceste infracțiuni în ultima zi a anului precedent, iar în primele zile ale noului an, cei trei au mai fost convocați pentru audieri.

Ei sunt acuzați că, în condițiile în care construcțiile din cadrul Fermei Dacilor au fost ridicate în perioada anilor 2013-2014 fără autorizație de construcție, în anul 2020 au eliberat un certificat de atestare a edificării/extinderii construcției, certificat ce “atestă fapte sau circumstanțe necorespunzătoare adevărului”.

Incendiul de la Ferma Dacilor, produs la 26 decembrie, a avut ca rezultat pierderea a opt vieți. Cornel Dinicu, patronul de facto al pensiunii, se află în arest preventiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.